Így ápold az arcbőrödet, és éveket tagadhatsz le

 

arcapol.jpg

Minden nő gyönyörű szeretne lenni. Gondolom, te sem vagy ezzel máshogy. Időben kezdj el tenni a bőröd szépségéért, és hidd el, meghálálja neked.

A négylépcsős bőrápolásról már olvashattál egy korábbi cikkemben. Ez nagyon fontos, de hasznos dolog hetente egyszer-kétszer kiegészíteni az alábbi lépésekkel.

Arctisztítás után radírozd le a bőröd. Szépen körkörös mozdulatokkal. Ez eltávolítja az elhalt hámsejteket. Érezni fogok, hogy mennyivel simább a bőröd. Mindenképen arcradírt használj. (A házi praktikának ajánlott só és kristálycukor sokkal durvább szemű, így sértheti a bőrt.)

Ezt követően vigyél fel egy arcmaszkot. Tudatosan válaszd meg. Tudd, hogy mi a célod vele: tisztítás, méregtelenítés, esetleg hidratálás? Természetesen tisztában kell lenned a bőrtípusoddal. 10-15 percig hagyd fent, utána mosd le. Vannak lehúzható és lemosható maszkok is. Én az utóbbit jobban kedvelem. Viszont ha a lehúzhatónál maradsz, föntről lefelé irányuló mozdulattal távolítsd el, hogy ne sértsd meg a bőrsejteket. Ha szükségesnek tartod lemosás után felvihetsz még egyet, de nem ajánlom, hogy kettőnél többet használj.

Utána következhet a tonik, a krém és a szemkörnyék ápoló. (Tehát a radírt és a maszkot a tisztítás és a tonizálás közé kell beiktatni.)

Ha zsírosabb a bőröd háromnaponta elvégezheted, ha normál vagy száraz, akkor elég hetente egyszer. Természetesen évszaktól is függhet. Lehet, hogy télen csak hetente egyszer, nyáron viszont kétszer is szükséged lesz rá.

15 éve korban el lehet kezdeni, ha szükségesnek érzed.

Mindössze 15-20 percet vesz igénybe. Megérdemled, hogy ennyi időt magadra szánj. Meglátod, az eredmény nem marad el.

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod