Egy csodás koreográfia

Épp ki akartam kapcsolni a gépet éjjel egy órakor, amikor egy csodás koreográfiát találtam, amitől elállt a lélegzetem. Különleges, eredeti, és hasonló stílust képvisel, mint én. Bárcsak nálunk is minél több kislány tanulna hasonló jellegű táncot! A testükre és a lelkükre egyaránt jótékony hatással lenne.

Videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=80xgRJlQNCI

Már a kezdőpozícióból látszik, hogy minőségi előadást fogunk látni. Hogy honnan látom ezt? A póz kidolgozottságából, a dinamikából. Gyakran előfordul, hogy már a bevonulás árulkodik arról, hogy milyen produkcióra számíthatunk.

Ebben a darabban nem igazán találkozunk nehéz elemekkel. Helyette látványos pozíciókat és népszerű alapmozdulatokat alkalmaznak rendkívül mutatós formában. A táncosok technikája nagyon jó, látszik a képzettség.

18 lány mozog együtt. A koreográfia legfőbb célja egyértelműen a látvány, az összkép. Az egész színpadot betöltő térformákat alkalmaznak, gyakoriak a láncreakció szerű mozdulatok. Az alkotás komoly, összehangolt csapatmunka eredménye.

Többnyire izolációt, csípő, mellkas és karmozdulatokat használnak. Minden tag nagyon csinos és rendkívül kecsesen mozog. Hajlékonyak, a tartásuk gyönyörű.

A zene a természet hangjait idézi. A ruhaválasztás nagyon tetszik. Összhangban van a zene hangulatával. A fény szintén. Mindebből látszik, hogy egy mindenre kiterjedő, egységes, egész kompozíció.

Az élénkzöld szín nagyon jól mutat, vonzza a szemet. A fejdísz feldobja, egyedivé teszi a jelmezt. A szoknya szabása lehetővé teszi, hogy látványosan pörögjön, a táncosok élnek is ezzel a lehetőséggel.

Az egész produkció (a koreográfia, a zene, a téma és a ruha is) megfelel a lányok életkorának. Semmi erotikusat vagy ízléstelent nem találunk benne. A tudásszintjükkel is összhangban van. Úgy gondolom, hogy korábban már ismert elemekből állították össze, látványelemekkel tarkítva. Nem csak szakmailag, de pedagógiailag is kiváló munkát végzett a tanár és/vagy koreográfus.

Kurzusaim

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod