Hogy mozog a szexi díva a színpadon és a kamerák előtt?

samantha_1.jpg

 

Nálam már szakmai ártalom, hogy ha elkezdek egy filmet nézni, azonnal megállapítom egy színész mozgásáról, hogy tanult-e táncolni. A táncnak rengeteg kellemes mellékhatása van.

Az egyik az, hogy rögtön meglátszik egy nőnek a mozgásán, a tartásán és a járásán. Az évek során nem csak a lépéseket sajátítod el, hanem azt is, hogyan kell vonulni a táncparketten, vagy a színpadon, hogyan kell megfordulni, mikor és hogyan kell a közönségre tekinteni. Idővel hozzászoksz a kamerákhoz és a villódzó fényképezőgépekhez, és megtanulod, mikor hova nézz.

Gondolom Kim Catrall-t nem kell bemutatnom. Ha máshol nem, a Szex és New York című világhírű sorozatban, biztosan sokan találkoztak vele. Noha a szerepével nem tudok és nem is szeretnék azonosulni, a mozgását és a megjelenését bámulatosnak tartom. Nem kevésbé nyűgözött le a Jéghercegnő című filmben, ahol egy korcsolyaedzőt alakít. Itt híre-hamva sincs erotikának, az arisztokratikus tartás viszont itt is sugárzik róla.

Fantasztikusan egyenes a tartása, a feje határozottan felszegve. Figyeld meg, ahogy vonul! Mert ő bizony nem megy vagy sétál, hanem vonul. Minden mozdulatából sugárzik az elegancia. Amellett, hogy szexis, én egy előkelő dívát látok benne. A ruhákat úgy viseli, mint egy királynő.

Nem akárki tud így menni a magas sarkú cipőben. Ez az, amitől minden férfi megfordul egy nő után, a csajokat pedig megöli a sárga irigység. Carrie (Sarah Jessica Parker) is utánozhatatlan a tűsarkúkban, de véleményem szerint Samantha egyénisége még különlegesebb. Kérdezd csak meg a férfiismerőseid: melyik hölgyet tartják a legszimpatikusabbnak a négy közül. Garantálom, hogy Samantha viszi el a pálmát.

Néhány év tánctanulás ezt teszi (többek között). Minden mozdulatodon meglátszik, a járásodon, a tartásodon szintén.  Még egyszer hangsúlyozom, nem a sorozatban alakított szerepe az, amit tetszik, és senkit nem biztatok, hogy hasonló életvitelt folytasson. Egyszerűn a mozgása és a megjelenése az, ami bámulatos. Gondolj bele, milyen önbizalmat ad ez egy nőnek!

 

 

samantha_3.jpg

 

samantha_2.jpg

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Induló kurzusaim