Depressziósnak érzed magad? Táncold magad boldoggá!

 

depresszio.jpg

Levertnek, kedvetlennek, nyúzottnak érzed magad? Hidd el, nem vagy egyedül! Korunk népbetegsége a depresszió. Viszont jó hír, hogy van rá gyógymód. A tánc kitűnő megoldás.

A tánc, pontosabban a mozgás endorfint termel, azaz boldogsághormont.

A zene azonnal jobb kedvre derít. Nálunk nagyon változatos a repertoár. Klasszikus lágy zenétől, a pörgős latinon át, egészen a retroig.

A táncórán közösségben vagy.  Kinek ne lenne szüksége erre a mai világban? Talán te is a tévé és a számítógép társaságában töltöd a legtöbb idődet vagy olyan kollégáid vannak, akikkel nehezedre esik nem összekapni napjában kétszer.

Az órák nagyon jó hangulatúak. Itt aztán van nevetés minden mennyiségben. Ugye nem kell magyaráznom, mennyire jótékony hatású?

Már a készülődés is feldob. Ruha, smink, esetleg magas sarkú cipő, ki ne érezné magát már ettől is jobban? (Nyugi, ne gondold, hogy díszgálában kéne az órákra járnod!)

Nálunk rendszeresen vannak bulik. Miért jók ezek? Gyakorolhatod az órán tanultakat és találkozol a csoporttársakkal. Egész éjszaka beszélgethettek, táncolhattok, bulizhattok. Ezek az események kovácsolnak igazán csapatot a társaságból.

 

a_boldogsag_21_parancsolata_mentatrend.jpg

 

Legalább ilyen fontosnak tartom azt, hogy nő az önbizalmad. Kezdetben lehet, hogy nehéznek találhatsz egy-két mozdulatot, de idővel elsajátítód. Ez sikerélményhez vezet, a sikerélmény pedig kulcs az önbizalomhoz.

Érted már, miért volt több ezer évig az élet szerves része a tánc és a zene? Még száz évvel ezelőtt is. Nem is volt ennyi kiégett ember, hiszen ez nem csak a testre, de a lélekre is jótékony hatással van. Gyere el az óráinkra te is!

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Latin táncórák csajoknak