Egy szuper lányformáció

 

 Video forrása: https://www.youtube.com/watch?v=9eL-pk_VMnU&list=RD9eL-pk_VMnU#t=2

Aki olvassa a cikkeimet, az tudja, hogy nagy kedvencem a lányformáció. Kivált képen azért, mert sokkal nagyobb teret ad a kreativitásnak, mint a hagyományos társastánc. Másodsorban pedig azért is a szívügyem, mert nem hagynék ki senkit sem a műsorból csak azért, mert nincs táncpartnere.

Az alábbi videóban elsősorban a következő dolog fogott meg: végre egy lányformáció, ami nem készszerből lett készítve! Ezt nagyon fontosnak tartom. A tanár, koreográfus meglátta a lehetőséget a lánycsoportban. (Ez a kategória még nagyon gyerek cipőben jár, így sok lányformáción látszik, hogy kényszerből, minden tudatosság nélkül tákolták össze.)

Jónak tartom a zeneválasztást. Nagyon közönségbarát, rögtön feldobja a nézőket.

A koreográfia teljes összhangban van a zenével, kitűnően visszaadja annak hangulatát. Egyedi, ezért nem válik elcsépelté az egyébként népszerű zeneszám.

Passzol a táncosok életkorához. (Fiatalabb kislányoknak ez még túl sok lenne.)

A ruhák stílusa is megy a zenéhez és a koreográfiához. Habár nem egyformák a ruhák, mégis mind spanyol stílusú, így egy megszerkesztett kerek egésszé válik a produkció. Összességében nagyon látványos.

Nem túl hosszú. Ugyan a táncosok tudásszintje nem azonos és technikailag van még rajta finomítani való, mégis látszik a kidolgozottság.

A latin táncok többsége eredetileg nem páros, hanem szólótánc volt. Ezek a kreatív koreográfiák kiválóan alkalmasak arra, hogy rengeteg lányt bevonjunk a tánc világába, akik táncpartner híján kirekesztődnének ebből a csodás világból.

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Induló kurzusaim