9 tipp, hogy gyönyörűvé varázsoljanak az ékszerek

 

samantha_jones_ring.jpg

Kim Catrall: Szex és New York

 

Az ember a kezdetektől fogva díszíti magát ékszerekkel. Egyéniségét és társadalmi rangját is ezzel fejezte ki. Az aranynak, ezüstnek, ásványoknak, drágaköveknek kultikus szerepet tulajdonítottak. Most megtudhatod, hogyan hordd őket megfelelően.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy fehér és sárga aranyat, valamint aranyat és ezüstöt nem illik együtt viselni. Ez az órára is vonatkozik.

Mindig az alkalomhoz illően válassz ékszert. Egy buliban jól néz ki egy csüngős fülbevaló, viszont egy állásinterjúra, vagy üzleti tárgyalásra sokkal inkább passzol egy kisebb, szolidabb darab, esetleg egy gyöngy. A nyakláncokkal hasonló a helyzet.

Ha egy nagy, látványos ékszert választasz, a többi darab szolidabb legyen. Ugye Eliza Doolittle hatalmas nyakéke mellé túlzás lenne egy vállig érő fülgő?

my_fair_lady_1.jpg

Audrey Hapburn: My Fair Lady

 

Szoros nyakéket és nagyon hosszú fülbevalót csak akkor hordj, ha hosszú nyakad van.

Az ásványoknak évezredek óta mágikus szerepet tulajdonítanak. Ha ilyen ékszert veszel, javaslom, hogy előtte tájékozódj a hatásáról. A különböző szimbólumokat ábrázoló darabok ugyancsak divatosak manapság. Mindenképpen tudd a jelentését, mielőtt viselni kezded.

Egyszerre csak egy stílusú ékszert válassz. Ha egyszerre viselsz aranyat, ásványt, strasszt, az bizony nagyon stílustalan.

Ne feledd, a kevesebb, néha több. Biztosan nem szeretnél úgy kinézni, mint egy teleaggatott karácsonyfa.

Ha netalán temetésre kellene menned, a legszolidabb darabokat válaszd, az nem a hivalkodás helye.

Ha táncolsz, felejtsd el a bokaláncot és a lábujjgyűrűt, mert balesetveszélyes. Ha standardezel, a köldök piercinget ugyancsak mellőzd, mert beleakadhat a partnered övébe.

Válaszd az egyéniségednek megfelelő darabokat, viszont bizonyos helyzetekben jobb konzervatívabban összeválogatni az ékszereket.

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod