9 tipp a gyönyörű kezekért

 

kezek.jpg

Kép forrása: napititpp.hu

 

Nehéz egyszerre bomba nőnek és háziasszonynak lenni. Viszont nem lehetetlen! Ugye te is hallottad már, hogy a kéz sokat elárul az emberről? Szép kacsókat szeretnél, de a rendszeres, mosogatás, súrolás hadat üzen a bőrödnek és a körmeidnek? Most megtudhatod, hogyan varázsold gyönyörűvé a kezeidet. (Én jót szoktam magamban mosolyogni, amikor valaki ránéz a körmeimre és megállapítja, hogy sohasem mosogatok.)

Javaslom, szerezz be egy kézradírt, de szükség esetén a testradír is megteszi. Mi az? Úgy működik, mint az arcradír, csak a kéz bőrére lett kifejlesztve. Hetente egyszer szépen dörzsöld át vele a kezeid. Érezni fogok, hogy leviszi a kiszáradt bőrréteget.

Ez után kend meg egy megfelelő krémmel! A kézfejedet is, ne csak a tenyered! Figyelem: nem mindenkinek ugyan az válik be!

Ha szükséges, a körömágy bőrére használhatsz kifejezetten arra kifejlesztett terméket.

A körmeidre időnként kenhetsz körömerősítőt. Erősebb körmön tartósabb marad a lakkozás. Miért? Mert nem hajlik ide-oda, amikor megfogsz valamit.

Mielőtt lakkozni kezdesz, mindenképen dörzsöld át a körmeidet egy körömlakklemosóval átitatott vattával, akkor is, ha nem volt kifestve. Ez eltávolítja a krémek, vegyszerek maradványait, így tartósabbá válik a lakk.

A vitamin- és ásványi  anyag hiány töredezett körmöket eredményez. Ügyelj az egészséges táplálkozásra, és ha szükséges, szedj megfelelő minőségű multivitamin és ásványi anyag tablettát.

Igyál elég vizet. Megfelelő mennyiségű víz nélkül soha nem lesznek erős körmeid.

Figyelj oda, hogy milyen szappant használsz! Van, amelyik szárít, más termék viszont kellemesen ápolja a kezeket.

Használj gumikesztyűt a mosogatáshoz és a súroláshoz. Habár nehezebb vele fogni, védi a kezed a vegyszerektől.

Mint mindenünk, a kéz bőre és a körmök is törődést igényelnek. Napi néhány perc ráfordítás viszont, szép, elegáns, ápolt kezeket eredményez, amikkel bárhol magabiztosan jelenhetsz meg.

Az arcápolásról írt cikkemet itt olvashatod.

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod