6 hatásos tanács nyári tánchoz, tornához

 A nyári kánikulában a legtöbben a vízparton érzik magukat a legjobban. Mi táncosok viszont ilyenkor sem hagyhatjuk el a próbatermet, hiszen javából készülünk az őszi szezonra. Az évek során rájöttem hogyan könnyíthetjük meg a nyári felkészülést. Ezeket a titkokat fogom most megosztani veled.

Nagyon fontos, hogy ilyenkor is rendszeresen egyél, de ne közvetlenül edzés előtt, hanem minimum egy órával előtte. Gondosan válogasd meg, hogy mit! Kerüld a nehéz, olajos ételeket! Ilyenkor ajánlatos előnyben részesíteni a zöldségeket.

Mindig legyen nálad víz. Óra közben folyamatosan kortyolgass, ne egyszerre hajtsd fel. Egy hűsítő turmix is kellemes lehet. (Az erről írt cikkemet itt olvashatod.)

A bemelegítést most se hagyd ki. Az izmoknak, ízületeknek mindig szükségük van rá. Erről itt olvashatsz.

Egy enyhe légkondi vagy ventillátor segíthet, de sohasem szabad túlzásba vinni. Ne állj a közvetlen közelébe.

Viselj könnyebb ruhát. A nylon dressz ilyenkor nagyon meleg, válassz olyat, mai könnyebb anyagból készült, esetleg egy muszlin szoknyával.

Ha teheted, időzítsd a reggeli vagy az esti órákra a gyakorlást. Ekkor még, illetve már hűvösebb van. És reggel szeretek tornázni, este pedig táncolni. Ilyenkor úgy belemerülök, hogy tejesen elfelejtkezem az idő múlásáról. Próbáld ki te is!

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod