Így látom ezt a lányformációt

Videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=JGSVNidexAU

Az alábbi formációt több tekintetben is példaértékűnek tartom. Szeretném röviden bemutatni, hogy mely szempontok alapján, hogyan látom.

Mindenek lőtt kiemelném, hogy nagy létszámú csoportról van szó, 22 táncos mozog egyszerre a parketten.

A koreográfiában csak két tánc szerepel –rumba és samba-, viszont azok nagyon precízen ki vannak dolgozva. Az összes lány helyes lábtechnikával táncol, szépen egyszerre mozognak, beleértve a karmozdulatokat is.

A térformák világosan kivehetőek, mindig pontosan megérkeznek a kívánt alakzatba. A helyet megfelelően kihasználják és elosztják.

A zeneválasztás autentikus jellegű, kissé monoton. Jobban kedvelem a pörgősebb, dallamosabb számokat, ennek ellenére a koreográfia kitűnően meg lett komponálva a zenére.

A ruha esetében két hasonló színt használtak, ami nem a legszerencsésebb. Személy szerint nem kedvelem a nadrágot, csak nagyon ritka esetben választanám. Viszont jól áll a táncosokon, megfelel az alakjuknak és az életkoruknak.

A klasszikus konty helyett lófarokban viselik a hajukat. Latin táncokhoz időnkét jó választás lehet.

Végig látszik, hogy minden tag kifogástalanul elsajátította az alapokat. Elég nagy rutinra tettek szert, ami mögött rengeteg munka állhat. 22 lány táncol egyszerre (egy páros formáicóban 8 pár, azaz 16 fő). Egy ilyen minőségi produkció nagy önfegyelmet és összetartó csapatmunkát igényel a csoport minden tagjától.

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod