Ezt imádom az indiai táncstílusban

3_1.jpg

India nagyon közel áll a szívemhez.  Egy csodálatos világ, mely a Föld egyik legrégebbi kultúráját őrzi. Habár ezt a földrésznyi országot is elérte a globalizáció szele, mégis megmaradtak a több ezer éves védikus kultúra nyomai.

Rendkívül gazdag tánckinccsel rendelkezik. Erről bővebben korábban már írtam. Természetesen vett át elemeket a nyugati világból, mégis kitartott saját, egyedi táncstílusa mellett.

Ebben a kultúrában a nők még megmaradtak nőknek, és ezt az öltözékük is gyönyörűen tükrözi. Amikor a megszokott farmerodat és pólódat lecseréled egy hosszú szoknyára és kendőre, esetleg egy szárira, akkor valóban királynőnek érzed magad. A lágy selyem és a súlyos anyag egészen máshogy viselkedik, mégis mindkettő ring a legapróbb mozdulatodtól is. Sajnos ezt a fantasztikus érzést nyugaton már nagyon kevés nő ismeri, és a ruhákat sem tanulják meg viselni.

Néhány hét után olyan kecsessé válik a mozgásod, hogy finom eleganciáddal bármelyik férfit elkápráztathatod. Hidd el, nincs szükség miniszoknyára és mélyen dekoltált blúzra, ahhoz hogy csábítani tudj. Egy hosszú ruhás nőt sokkal izgalmasabbnak találnak –és jobban is tisztelik-, mint az, aki mindent kitesz a kirakatba.

Csodás zenéi egy más világba röpítenek. Segítségükkel mindent ki lehet fejezni a színpadon. Minden egyes táncóra egy utazás a mesék világába, ahol hercegnő, tündér, csábító vadmacska, boszorkány vagy bármi egyéb lehetsz, aki csak lenni szeretnél.

Az egész egy életérzés. Kicsit visszahozza azokat az értékeket, amikre olyan nagy szükség lenne a mai sivár világunkban. Meglátod, utána, mint ha kicseréltek volna!

 
szari_2.jpg

 Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod