Hogyan készíts színpadi sminket?

kallai_lilli_1_perfect365.jpg

 

„Első a tánc!” Csak utána következik a ruha és a kiegészítők. Mindig ezt mondom a tanítványaimnak. De tegyük a szívünkre a kezünket, hölgyeim: kit ne érdekelne a sminkelés? Ráadásul a színpad világában ezekkel a dolgokkal rontani is lehet, nem csak javítani, úgyhogy ajánlatos precízen elsajátítani. Nézzük végig a lépéseit!

Kezd a négylépcsős bőrápolással! (Korábban ennek a témának egy teljes cikket szenteltem. A csajoknak rovatban megtalálod.) Ha kontaktlencsét használsz, ez után tedd be.

Ezt követően első a korrektor. A bőrszínedhez passzolót válassz, semmi esetre se sötétebbet. A szem alatti karikákat, a szemhéjat és az esetleges bőrhibákat gondosan fedd el.

Utána következhet az alapozó. A bőrszínednél legfeljebb egy árnyalattal válassz sötétebbe. Én a szem környékét ki szoktam hagyni vele. Használj hozzá ecsetet vagy szivacsot. Gondosan dolgozd el a hajtőnél, a fülek mögött és a nyakadon. Nem szép, ha látszik az éles kontúr.

Erre jön a porpúder. Ez már lehet sötétebb színű. Nagyon fontos, hogy tartós legyen, hiszen órákon át rajtad lesz a smink. A másik lényeges tényező, hogy mattítson. Nem szabad, hogy csillogjon a bőröd.

 

12341576_1010492299013595_7541883078596157958_n.jpg

 

Ezt követően térhetünk rá a szemekre. A szem a lélek tükre. Nagyon fontos, hogy szép és feltűnő legyen, hiszen a közönség jó messze van.

Kezd a szemceruzával. A szemszínednek megfelelően válassz. Szépen húzd ki az alsó és a felső szempilla tövében és. Utána következhet a szemhéjárnyaló. Jó feltűnő színt válassz, hiszen nem nappali sminket készítesz. Itt is fontos, hogy tartós legyen. Minimum három árnyalatot használunk. A legvilágosabbat belül, a szemzugban, a közepeset a szemhéj közepén, a legsötétebbet pedig kívül. A szemráncnál mindenképen húzd kijjebb. Az alsó szempilla alatt ugyanez a teendő egy vékony applikátorral. Mivel színpadra készülsz, nem szükséges feltétlenül elsatírozni a kontúrokat.

Utána követezhet a szemhéjtus. Ehhez nagyon biztos kezek kellenek, filccel könnyebb dolgozni. A szemhéjpúder és a tus/filc esetében lehetsz kreatív és igazíthatod a szemformádhoz. Rendkívül fontos szerepe van a szempillaspirálnak. Nagyon jó minőségűnek kell lenni, hiszen ettől látszik szép nagynak a szemed. A gyakorlott kezek nagyon fontosak ennél a lépésnél.

Ezután tetszés szerint használhatsz csillámokat vagy strassz köveket.

Ez után helyezzük fel a pirosítót. Lehet élénk, hiszen reflektorfényben leszel. A közhiedelemmel ellentétben nem kifele, hanem a fültől lefelé történő mozdulatokkal visszük fel.

Az utolsó lépés a száj. Először a kontúr. Ezzel szépen rajzold meg a vonalakat, majd jöhet a rúzs. Mivel színpadra készülsz, hangsúlyozhatod egyszerre a szemedet és a szádat is. Szerencsésebb, ha a rúzsod is tartós.

Nincs pontos recept. Minden nő más. Kísérletezd ki az egyéniségednek megfelelő sminket! Ne feledd, itt is a gyakorlat teszi a mester. Javaslom, hogy a fellépéseken és versenyeken legyen nálad az egész sminktáska, természetesen tükörrel együtt. Sohasem tudhatod, mit kell korrigálnod. Mindent próbálj ki előre, nehogy valami allergiás reakciót váltson ki!

Ez az egyik legkellemesebb szakmai ártalom: egy kicsit sminkesekké is válunk.

A tökéletes nappali smink 5 titkáért kattints ide!

 Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Címkék: Smink Csajoknak