Kállai TáncStúdió

Így használd megfelelően a szempillaspirált!

 Te is hatalmas, csábító szempillákra vágysz? A smink lelke a szempillaspirál, viszont nagyon kevés nő tudja, hogy hogyan kell megfelelő módon használni. Most elsajátíthatod a megfelelő technikáját.

Használat előtt alaposan rázd fel! Ennek köszönhetően megfelelő mennyiségű festék kerül a kefére. Soha nem dugdosd vissza többször egymás után a tubusba, mert ezzel csak azt éred el, hogy levegő buborékok kerülnek bele.

Először lefele fésüld át a pillákat, így a fölső részüket is befested.

Utána jöhet felfele. Cikcakk irányú mozdulatokat végezz! Ezáltal mindenhol befested és egyúttal szét is választod a szálakat.

Ne maradjanak ki az alsó szempillák sem. Ha azokat is kifested, sokkal nagyobbnak tűnnek a szemeid. Itt is cikcakk irányú mozdulatokat végezz.

A másik szemed festése előtt ismét rázd fel.

Van, aki mindkét szemét a domináns kezével festi, más a jobb szemet jobb kézzel, a balt bal kézzel. Nekem ez utóbbi változat vált be. Próbáld ki, hogy neked melyik módszer megy jobban.

Hagyd megszáradni a festéket, ez mindössze néhány másodpercet vesz igénybe. Ha szemüveget hordasz, nem tedd fel rögtön, mert ha pislogsz, összekenheted.

Hogy milyen lesz a végeredmény, az nem csak a szempillaspirál minőségétől függ, hanem a technikától is. Gyakorold! Hidd el, megéri.

A tökéletes nappali smik 5 titkáért kattints ide!

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Tanítás vagy óraadás?

Sokaknak fogalmuk sincs, mit várjanak, amikor először jönnek táncolni, esetleg a gyereküket íratják be. Mások viszont már sok helyen megfordultak: zumba, aerobik, esetleg néptánc vagy salsa. Minden tanár más. Eltérő nézetekkel és szokásokkal, de két fogalmat szeretnék tisztázni. Pontosabban azt, hogy én hogy látom.

Aki tanít, bemutatja a mozdulatokat, természetesen többször is, háttal és szemből egyaránt. Viszont nem táncolja/tornázza végig az órát a tanítványokkal. Ez nagyon lényeges, hiszen ha végigmozogja, nem tud a csoportra figyelmi.

A tanár először zene nélkül, számolásra gyakoroltat. Elmagyarázza a technikai tudnivalókat, és ügyel azok betartására. Az óraadónál végig üvölt a hangos zene, néha számol, esetleg kiabál a mikrofonba, de nem javít.

Előbbi figyelembe veszi az eltérő képességeket, adottságokat, utóbbi egy kalap alá veszi az egész csapatot.

A tanár tudatosan választja ki a tananyagot, egy kitűzött célhoz. Az órák egymásra épülnek, van ismétlés és új anyag. Ezzel szemben az óraadónál ugyan azokat a mozdulatsorokat ismételgetik akár hónapokon keresztül, vagy hasra találomra választ mozdulatokat, koreográfiákat.

Nincs kifogásom az óraadók ellen. Ha csak az a célod, hogy mozogj, esetleg fogyj, megfelelő lehet számodra. Viszont, ha tanulni, fejlődni szeretnél, azt javaslom, inkább tánctanárt válassz. 

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Induló kurzusaim

Depressziósnak érzed magad? Táncold magad boldoggá!

 

depresszio.jpg

Levertnek, kedvetlennek, nyúzottnak érzed magad? Hidd el, nem vagy egyedül! Korunk népbetegsége a depresszió. Viszont jó hír, hogy van rá gyógymód. A tánc kitűnő megoldás.

A tánc, pontosabban a mozgás endorfint termel, azaz boldogsághormont.

A zene azonnal jobb kedvre derít. Nálunk nagyon változatos a repertoár. Klasszikus lágy zenétől, a pörgős latinon át, egészen a retroig.

A táncórán közösségben vagy.  Kinek ne lenne szüksége erre a mai világban? Talán te is a tévé és a számítógép társaságában töltöd a legtöbb idődet vagy olyan kollégáid vannak, akikkel nehezedre esik nem összekapni napjában kétszer.

Az órák nagyon jó hangulatúak. Itt aztán van nevetés minden mennyiségben. Ugye nem kell magyaráznom, mennyire jótékony hatású?

Már a készülődés is feldob. Ruha, smink, esetleg magas sarkú cipő, ki ne érezné magát már ettől is jobban? (Nyugi, ne gondold, hogy díszgálában kéne az órákra járnod!)

Nálunk rendszeresen vannak bulik. Miért jók ezek? Gyakorolhatod az órán tanultakat és találkozol a csoporttársakkal. Egész éjszaka beszélgethettek, táncolhattok, bulizhattok. Ezek az események kovácsolnak igazán csapatot a társaságból.

 

a_boldogsag_21_parancsolata_mentatrend.jpg

 

Legalább ilyen fontosnak tartom azt, hogy nő az önbizalmad. Kezdetben lehet, hogy nehéznek találhatsz egy-két mozdulatot, de idővel elsajátítód. Ez sikerélményhez vezet, a sikerélmény pedig kulcs az önbizalomhoz.

Érted már, miért volt több ezer évig az élet szerves része a tánc és a zene? Még száz évvel ezelőtt is. Nem is volt ennyi kiégett ember, hiszen ez nem csak a testre, de a lélekre is jótékony hatással van. Gyere el az óráinkra te is!

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Latin táncórák csajoknak

süti beállítások módosítása