Így készíts indiai sminket

ciklamen_kkv.jpg

India egzotikus világa szinte mindenkit vonz. Nem csoda, hiszen a Föld egyik legrégebbi kultúrája. Ki tudja, talán előző életeidben te is éltél ebben a kontinensnyi országban. Az indiai nők gyönyörűek. Nem csak az öltözködéshez, hanem a sminkeléshez is profi módon értenek. (A védikus kultúrában egy nőnek szinte kötelessége volt díszítenie magát a férje számára.) Varázsolj magadból te is keleti hercegnőt!

Ha szükséges, használj korrektort. Gondosan tűntetsd el a bőrhibákat és a szem alatti karikákat!

Következő lépésként válaszd a bőrszínednek megfelelő alapozót és púdert! Ezt követően jöhetnek a dekor kozmetikumok.

Kezd a szemszínednek megfelelő szemceruzával. Ha barna a szemed, mindenképen a feketét javaslom, ha viszont világos, nyugodtan kipróbálhatod a kéket, a zöldet, esetleg a barnát.

Elérkeztünk az egyik leglátványosabb lépéshez, a szemhéjpúderhez. Nem kell visszafognod magad, ez egy színes kultúra. Használhatsz metálos árnyalatokat, akár aranyat vagy ezüstöt is.

Ha igazán egzotikus megjelenésre vágysz, nem maradhat el a tus vagy szemhéjfilc. Húzd ki a felső szemhéjadat a szempilla tövénél. Hogy kihúzod-e szemzugokban és hogy milyen formában, az a kreativitásodra van bízva. Ha még sötétebb szemekre vágysz, az alsó szemhéjadat is kontúrozhatod.

Válaszd a bőrszínednek megfelelő pirosítót. Arra mindenképen ügyelj, hogy gondosan satírozd el, ne legyenek éles kontúrok.

Rajzold meg a szád vonalát, majd jöhet a rúzs vagy szájfény. Az egyéniségedhez illőt használj, de látványos szemekhez nem javaslom, hogy túl erős szájat fess. Ne feledd: vagy a szemet vagy a szájat hangsúlyozzuk.

Ha elkészült a sminked, jöhet az indiai megjelenés elengedhetetlen kelléke, a bindi. Válassz a ruhád színével és a sminkeddel harmonizálót, és ragaszd fel a homlokodra! Ezennel indiai táncosnővé változtál, irány a színpad!

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Címkék: Életmód Smink