Maxim Kozhenikov és Yulia Zagoruychenko jive show-ja

(Videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=iuP8fs5adGw)

Ezt a jive show-t a latin világbajnok hölgy az előző partnerével adta elő. A produkció 2006-ban készült, ez azonban mit sem von le az értékéből.

Szeretem, amikor egy koreográfiába a színészi játékot is bele merik vinni. A kitűnő technika nagyszerű előadásmóddal társul.

Az alap ötlet a jive, a rock and roll stílus, az ’50-es évek világa. Sokan igyekeznek megjeleníteni a táncparketten ezt az életérzést, a tárgyalt párosnak mégis sikerült ezt új köntösbe bújtatva tennie.

Dicséretesnek tartom, hogy nem az unalomig elcsépelt Grease című film betétdalát választották. Helyette egy népszerű, vidám zenére táncolnak.

A pöttyös, loknis ruha kitűnően passzol az adott stílushoz. Jó választásnak tartom a tűpettyes anyagot, mert sokkal elegánsabb, mint a nagy pöttyök. A fehér kesztyű feldobja és még kecsesebbé teszi a táncosnőt.

Merész választás a fehér bokazokni. Ugyanakkor jól megy a korszak divatját tükröző fekete szandálhoz, melynek sarka a táncparketten megszokottnál kicsit alacsonyabb. Sokkal csinosabb, mint a fehér tornacipő, amit gyakran használnak rock and roll stílusú produkcióknál.

A társastánc elsősorban művészet, csak másodsorban sport. Kitűnően alkalmas életérzések megjelenítésére, sőt történetek elmesélésére is. Maximnak és Yuliának ez sikerült. Köszönjük nekik és gratulálunk!

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Kurzusaim