5 dolog, amit biztosan nem tudtál a latin táncokról

A latin táncok évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek. A diszkókban, fesztiválokon latin zene szól, hódítanak a latin stílusú klipek. Ismerd meg jobban a táncnak ezt az ágát!

A versenytáncok öt standard és öt latin táncot foglalnak magukba. Az utóbbi kategóriába tartozik a cha-cha-cha, a samba, a rumba, a paso doble és a jive. (Természetesen sok latin tánc van még, de azok nem szerepelnek a versenytáncok között: mambo, salsa, merenge, bolero, bachata, stb.) Mindegyik latin táncnak egyedi stílusa, hangulat, érzelemvilága van.

1. Az egyik legfontosabb formai sajátosság az, hogy kifele forgatott lábakat használunk, míg a standardben párhuzamosakat.

2. Nem táncoljuk őket szoros tartásban. Egymástól kb. 30 cm távolságra helyezkednek el a partnerek és teljesen szemben állnak, ellenben a standard táncokkal.

vivaladance_co_uk.jpg

Kép forrása: www.vivaladance.co.uk

 

3. A tánctartáson kívül még nagyon sokféle pozíciót alkalmazunk: egymással szemben különböző kéztartásokkal, egymás mellett, árnyék pozíció, fan pozíció, stb.

ricardo-yulia.jpg

Riccardo Cocchi és Youlia Zagoruychenko

 

4. A  cha-cha-chát, a rumbát és a jive-ot többnyire egyhelyben táncoljuk, a sambával és a paso dobléval viszont körön haladunk.

5. A fiúk itt magasabb sarkú cipőt viselnek, rendszerint inggel, természetesen az aktuális divattól változóan. A lányok nyitott szandálban táncolnak, a ruha fazonja változatos lehet. Általában rövidebb és nyitottabb, mint a standard ruhák.

michael_and_joanna.jpg

Michael Malitowski és Joanna Leunis

 

Mindez egy, az európaitól merőben eltérő kultúra importja. Valójában a latin táncok angol köntösbe bújtatott változata.

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Táncold magad szexissé! Latin táncok csajoknak

Kurzusaim