Ezt nyújtja a tánc a gyermekednek

Hozzájárulhat-e a tánc a gyermeked testi-lelki egészségéhez? Jó hírem van, igen. Gondoltad volna? Vegyük sorra, hogy miben!

Jól sejtem, hogy a te gyereked is egész nap az iskolapadban ül, utána pedig otthon görnyed a tankönyvek fölött? Rossz hír, hogy az iskolai tornaóra általában nem kompenzálja ezt. A tánc az a mozgásforma, ami a legtöbb izmot megmozgatja, erősíti, nagy hangsúlyt fektetve a gerinc melletti izmokra.

Ekkor még nagyon jól alakítható a mozgáskoordinációjuk. Sokkal könnyebb dolga lesz, ha nem a szalagavatója vagy az esküvője előtt találkozik az első lépésekkel.

Ráadásul fejlődik az egyensúly érzéke, a ritmusérzéke, a beszédközpont és a két agyfélteke közötti kapcsolat.

Mit ad még a tánc? Társaságot, méghozzá kulturáltat. Garantálom, hogy itt nem fog drogokkal találkozni. A gyerekeknek nagyon fontos a társaság, de nem mindegy, hogy milyen barátai vannak.

E mellett fejlődik a zenei ízlése. Milyen zenéket ismernek a mai kicsik? Borzalmas, ugye? Szerintem is. Mindig nagy örömmel látom, amikor a Lady Gaga rajongó kis törpéknek valamelyik latin szám, vagy akár keringő lesz a kedvencük. Egy idő után már észre sem veszik, hogy komolyzenére táncolnak.

Megteremti az igényt a kulturált szórakozásra. Aki megszereti a zenét és a táncot, nem fog rajongani a kocsmáért.

Ha részt vesz egy-két fellépésen, magabiztosabb lesz. Nő az önbizalma és nem fog neki gondot okozni, ha ki kell állnia emberek elé.

Ezek után mit gondolsz, megéri? Szerintem nem kétséges!

Kállai Lili

facebook.com/kallaitancstudio