Kállai TáncStúdió

7 tipp, hogy az alakodnak megfelelően öltözködj

A legtöbb nő szeretne divatos lenni. Viszont kevesen vannak tudatában annak, hogy az alakjukhoz mi áll jól. Most segítek neked, hogyan válj bomba nővé, bármilyen is az alkatod.

Ha alacsony van, kitűnő megoldás, ha tetőtől talpig egy színbe öltözöl. Kevesen ismerik ezt a trükköt, pedig ez nyújt, így magasabbnak tűnsz.

Sokaknak okoz problémát, hogy kicsi a mellük. Ha te is ezzel küszködsz, kitűnő megoldás, ha olyan felsőrészt választasz, aminek valamilyen minta van a mellrészén, ettől ugyanis nagyobbnak tűnik.

A teltebb hölgyeknek a lazább blúzok állnak jól, hiszen eltakarják a hasat. A muszlin és a zsorzsett kiváló anyagok erre a célra. (Lehet, hogy a passzos a divat, de az sajnos éppen, hogy kihangsúlyozza.)

A széles csípő sokat zavar. Ha te is ebbe a kategóriába tartozol, javaslom, hogy felejtsd el a cicanadrágot. Ez nagyon népszerű ruhadarab már évek óta, csak éppen nagyon keveseknek áll jól. Akinek széles a csípője és vékonyak a lábai, úgy néz ki benne, mint egy répa. Gondolom, te nem erre vágysz. A hosszú szűk szoknya szintén nem előnyös, a lágy esésű, loknis, viszont annál inkább. Egy lefele bővülő szoknyában kevésbé tűnik szélesnek a csípő.

Hogyha viszont az ellentáborba tartozol, akiket keskeny csípővel áldott meg a sors, előnyös lehet egy széles öv. Természetesen a csípőn, nem a derékon.

A lábak is fejtörést okozhatnak. Ha X lábad van, olyan trapéz nadrágot javaslok, ami térd fölülről bővül. Ebben nagyon csinos lehetsz, vagy természetesen szoknyában. (A cicanadrág ennek a csoportnak sem előnyös.)

Ha O lábbal büszkélkedhetsz, az egyenes, kissé bőszárú nadrág áll jól, és ugyancsak a szoknya.

A X és az O láb is palástolható azzal, ha beléd rögzülnek a kecses lábtartások. Ez a táncnak egy nagyon kellemes mellékhatása. Gyere el táncolni!

Most is azt mondom, találd meg az egyéniséged, ne a tömeget kövesd! Különleges vagy, érdemes ezt az öltözködéseddel is kifejezned!

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Ilyenkor lehetnek hasznodra a standard táncok

 Sokak szerint a társastáncok (standard és latin) hozzátartoznak az általános műveltséghez, mások viszont ódivatúnak találják. Mi a helyzet valójában? Tényleg egy letűnt korhoz tartoznának ezek a szép klasszikus táncok? A válaszom: nem, még mindig szükség van rájuk. Nézzük meg, hogy hol!

A legfontosabb táncnak a bécsi keringőt tartom. Azt szoktam mondani a tanítványaimnak, hogy ha álmukból felébresztik őket, akkor is ki kell rázniuk a kisujjukból. A társasági élet elengedhetetlen kelléke, immár harmadik évszázada. Sokan már az általános iskolában is előadják, de a legkésőbb szalagavatókon előkerül. Lakodalom se múlhat el nélküle. Sokan rohannak hozzánk, mielőtt esküvőre hivatalosak, mert félnek, hogy egy lépést sem fognak tudni tenni. Mások a saját házasságkötésük előtt kezdenek el táncot tanulni. Sőt olyan eset is volt, hogy az örömszülők vettek órákat.

És ott vannak a bálok. Legyen szó az operabálról vagy csak egy kisvárosi rendezvényről, a valzer nem maradhat el. Olyan tanítványunk is volt már, akit céges bulira hívtak. Szegényke nagyon izgult, hogy a kedvese és a kollégái előtt szégyenbe nem maradjon, hiszen nem ülhet egész éjszaka, amikor a többiek önfeledten táncolnak. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ha meghallom a Kék Duna keringőt, kedvem lenne azonnal felpattanni.

A táncok királynőjének fiatalabb „testvére” az angol keringő. Lassabb, bonyolultabb, technikásabb. Viszont kevésbé fárasztó. Ennek köszönhetően ugyancsak nélkülözhetetlen a legtöbb rendezvényen. Olyan gyönyörű számok, mint a Moon River és a Nyolcvan nap alatt a Föld körül című film kísérőzenéi angol keringő ütemben íródtak.

A foxtrott, mint már részleteztem egy korábbi cikkemben, a standard táncok alapja. Egyszerű, viszonylag könnyen elsajátítható, nincs bonyolult technikája. Ráadásul nagyon sok fajta zenére lehet táncolni. A népszerű New York-New York című szám például klasszikus foxtrott, de gyorsabb, pop zenékre is lehet táncolni. Ha ismered, garantálom, hogy nem az asztalnál ülve fogod tölteni az éjszakát.

A tangó nem csak elegáns, de szexi is. Az argentin temperamentum keveredik az angol kifinomultsággal. Ugye te is ismersz népszerű tangó slágereket? Igazán különleges fénypontjai ezek minden bulinak.

Tény, hogy az egész világ, így a társasági élet is sokat változott az elmúlt évtizedekben. Mi viszont hiszünk benne, hogy a kulturált szórakozásnak mindig lesz létjogosultsága. A tánc és a zene mindig is szerves részét képezte az emberek életének. Valójában a táncos rendezvényeken lehet ismerkedni. Ez most is így van, és a jövőben is így lesz.

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

süti beállítások módosítása