Kállai TáncStúdió

Retikül etikett

galerieslafayette_co_id.jpg

Kép forrása: galerieslafayette.co.id 

 

Egyik kiegészítő sem árulkodik annyira viselője személyiségéről, mint a retikül. Sok hölgynek mániája a táska, azonban kevesen tudják, mikor milyet illik hordani. Most megtudhatod, milyen alkalomra mely darabok dukálnak.

Hétköznapra mindannyian a praktikus példányokat kedveljük. Lehessen bele pakolni és ne keljen rá túlzottan vigyázni. Ha viszont az üzleti életben dolgozol, nagyon nem mindegy, hogy hogyan jelensz meg. A szolid, elegáns darabok illenek ide, azokból is a semleges színűek: fekete, fehér, vajszín, barna, esetleg piros. Az agyon díszített, tarka-barka, flitteres példányokat hagyd munka utánra.

A kisebb ridikülök elegánsabbak. Bálba, színházba, partykra nem illik normálméretű retiküllel menni. Koktélruhához és estélyihez csak pici estélyi táska illik. Ilyenkor több színből választhatsz, de lényeges szempont, hogy mindenképen passzoljon a ruha színéhez. Lehet szatén, arany, ezüst, akár flitteres is.

Örök szabály, hogy mindig, minden esetben harmonizáljon a cipő színével és anyagával.

Véleményem szerint egyáltalán nem fontos, hogy bőr legyen egy táska, sőt! Állatvédőként csak műbőr vagy bármilyen más egyéb anyagból készült darabokat hordok.

Temetésre semmi esetre se menj flitteres, gyöngyös táskával. Rendkívül ízléstelen.

Ha mindig alkalomhoz illő szeretnél lenni, több példányra van szükséged. Érdemes beszerezni őket, mert így mindig mindenhol magabiztosan jelenhetsz meg.

A cipőkről szóló cikkemért kattints ide!

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

5 dolog, amit biztosan nem tudtál a latin táncokról

A latin táncok évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek. A diszkókban, fesztiválokon latin zene szól, hódítanak a latin stílusú klipek. Ismerd meg jobban a táncnak ezt az ágát!

A versenytáncok öt standard és öt latin táncot foglalnak magukba. Az utóbbi kategóriába tartozik a cha-cha-cha, a samba, a rumba, a paso doble és a jive. (Természetesen sok latin tánc van még, de azok nem szerepelnek a versenytáncok között: mambo, salsa, merenge, bolero, bachata, stb.) Mindegyik latin táncnak egyedi stílusa, hangulat, érzelemvilága van.

1. Az egyik legfontosabb formai sajátosság az, hogy kifele forgatott lábakat használunk, míg a standardben párhuzamosakat.

2. Nem táncoljuk őket szoros tartásban. Egymástól kb. 30 cm távolságra helyezkednek el a partnerek és teljesen szemben állnak, ellenben a standard táncokkal.

vivaladance_co_uk.jpg

Kép forrása: www.vivaladance.co.uk

 

3. A tánctartáson kívül még nagyon sokféle pozíciót alkalmazunk: egymással szemben különböző kéztartásokkal, egymás mellett, árnyék pozíció, fan pozíció, stb.

ricardo-yulia.jpg

Riccardo Cocchi és Youlia Zagoruychenko

 

4. A  cha-cha-chát, a rumbát és a jive-ot többnyire egyhelyben táncoljuk, a sambával és a paso dobléval viszont körön haladunk.

5. A fiúk itt magasabb sarkú cipőt viselnek, rendszerint inggel, természetesen az aktuális divattól változóan. A lányok nyitott szandálban táncolnak, a ruha fazonja változatos lehet. Általában rövidebb és nyitottabb, mint a standard ruhák.

michael_and_joanna.jpg

Michael Malitowski és Joanna Leunis

 

Mindez egy, az európaitól merőben eltérő kultúra importja. Valójában a latin táncok angol köntösbe bújtatott változata.

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Táncold magad szexissé! Latin táncok csajoknak

Kurzusaim

 

süti beállítások módosítása