Kállai TáncStúdió

3 konty gyorsan és egyszerűen, nem csak táncosoknak

A táncosok legfőbb hajviselete a konty. A nyári melegben viszont mindenkinek kényelmes, sőt elegáns és nőies megjelenést kölcsönöz. Az alábbiakban három egyszerű, de nagyon mutatós frizurát szeretnék bemutatni. Ha kislányod van, neki is könnyen megtaníthatod az elkészítésüket.

Balerina konty:

balerina_konyt_eskuvoifrizurak_hu.jpg

Kép forrása: esküvőifrizurák.hu

Fogd össze a hajad lófarokba, oda ahova a kontyot szeretnéd. Lehet a tarkón, de akár a fejtetőn is. Tekerd össze a hajad szorosan, majd formázz csigavonalat a hajgumi körül. Hullámcsatokkal vagy pici csipeszekkel rögzítsd. Ha szükségét érzed, fújj rá hajlakkot.

Fonott konty:

fonott_konty_hairmagazin_co_uk.jpg

Kép forrása: hairmagazin.co.uk

A második frizurához ugyan így fogd össze a hajad. Utána fond be, és gumizd össze az alján. A fonatot tekerd körbe, és az előző módon rögzítsd!

Lyukas konty fánkkal:

cotcot_hu.jpg

Kép forrása: cotcot.hu

A harmadik változathoz szükség lesz egy nagyon praktikus kellékre, az úgynevezett fánkra. Gumizd össze a hajad lófarokba, majd húzd át a fánk közepén. Simítsd rá a hajad, úgy hogy teljesen befedje. Ehhez mindenképen hullámcsatokat használj. A végeredmény egy a közepén lyukas konty. Nagyon látványos és tartós.

Kísérletezz bátran, találd meg az egyéniségednek megfelelő!

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

 

 

6 hatásos nyári arcápolás tipp

essential_mask.jpg

A bőrünknek télen-nyáron szüksége van a megfelelő ápolásra, hiszen ez a legnagyobb szervünk. Évszakonként eltérő igényei vannak. A környezetszennyezés viszontagságinak egész évben ki van téve, viszont az évnek ebben a szakaszában a napfénnyel is meg kell küzdenie. A napra szükségünk van, de nem szabad elfelejtkeznünk az UV sugárzás veszélyeiről.

A négylépcsős bőrápolásra mindig szükség van. Nyáron válassz könnyebb állagú krémet, olyat, ami UV szűrőt is tartalmaz.

Ilyenkor arcradírt és maszkot hetente akár kétszer is lehet használni, míg télen elég egyszer. Egy vitamindús nyári maszk nagyon kellemes.

Ha huzamosabb ideig a napon tartózkodsz, használj arcra kifejlesztett napozó krémet. Ebből olyat válassz, ami photostabil. (Ez azt jelenti, hogy az UV szám nem bomlik le a napfény hatására.)

Egy többórás napozás, vízparton tartózkodás megviselheti a bőrt, ha szükségét érzed, használj napozás utáni krémet.

Ha mégis leégtél volna, kitűnő segítség az aloe vera. Nyugtatja és hidratálj a bőrt.

Egy nagykarimájú kalap védi az arcod és még a megjelenésedet is feldobja.

Sose feledkezz meg a bőrödről, hosszú távon meghálálja a törődést!

Én ezeket a termékeket használom.

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

6 hatásos tanács nyári tánchoz, tornához

 A nyári kánikulában a legtöbben a vízparton érzik magukat a legjobban. Mi táncosok viszont ilyenkor sem hagyhatjuk el a próbatermet, hiszen javából készülünk az őszi szezonra. Az évek során rájöttem hogyan könnyíthetjük meg a nyári felkészülést. Ezeket a titkokat fogom most megosztani veled.

Nagyon fontos, hogy ilyenkor is rendszeresen egyél, de ne közvetlenül edzés előtt, hanem minimum egy órával előtte. Gondosan válogasd meg, hogy mit! Kerüld a nehéz, olajos ételeket! Ilyenkor ajánlatos előnyben részesíteni a zöldségeket.

Mindig legyen nálad víz. Óra közben folyamatosan kortyolgass, ne egyszerre hajtsd fel. Egy hűsítő turmix is kellemes lehet. (Az erről írt cikkemet itt olvashatod.)

A bemelegítést most se hagyd ki. Az izmoknak, ízületeknek mindig szükségük van rá. Erről itt olvashatsz.

Egy enyhe légkondi vagy ventillátor segíthet, de sohasem szabad túlzásba vinni. Ne állj a közvetlen közelébe.

Viselj könnyebb ruhát. A nylon dressz ilyenkor nagyon meleg, válassz olyat, mai könnyebb anyagból készült, esetleg egy muszlin szoknyával.

Ha teheted, időzítsd a reggeli vagy az esti órákra a gyakorlást. Ekkor még, illetve már hűvösebb van. És reggel szeretek tornázni, este pedig táncolni. Ilyenkor úgy belemerülök, hogy tejesen elfelejtkezem az idő múlásáról. Próbáld ki te is!

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

 

 

süti beállítások módosítása