Kállai TáncStúdió

Hogyan válsz szexi bombázóvá a latin táncoktól?

gaby_solis.jpg

Eva Longoria

Te is szexi csábító nő szeretnél lenni? Ámulva nézed a sztárokat a tévében? Kíváncsi vagy mi a magabiztosságuk titka? Szeretnél így menni és mozogni? Ha igen, jó hírem van: a tánc a legjobb módszer ehhez.

A latin táncok arról híresek, hogy erotikusak. Nem csoda, hiszen egy romantikus mediterrán népről van szó. A zenéjük és a táncuk tele van érzelemmel.  Csodálatos, életvidám kultúra.

A latin-amerikai táncok néhány tekintetben teljesen eltérnek az európaiaktól.  Magas sarkú szandálban táncoljuk őket. Egy hatalmas előny, hogy megtanulsz magabiztosan és elegánsak mozogni ezekben a gyönyörű lábbelikben. A férfiak nagyon szexinek találják a magas sarkút.

A lábtechnikája is különbözik a standard táncokétól. Kifele forgatott lábfejeket használunk és lábujjhegyre lépünk. Ettől alakul ki a rendkívül különleges lábtartás.

A tánctól olyan izmos vádlid lesz, amilyennel csak a táncosok büszkélkedhetnek.

A latin táncok legjellegzetesebb eleme a csípőmozgás. (Az európai táncokban ilyen nincs.)  Melyik férfi szemében ne lenne ez erotikus és csábító?

Idővel olyanná válik a járásod, hogy mindenki megfordul utánad. Aki nem tanult táncolni, annak bizony fogalma sincs arról, mi a táncosok járásának a titka. És ne feledd: magas sarkú cipőben leszel erre képes.

Ha még nem táncoltál, el se tudod képzelni milyen, amikor a latin szoknya mozog rajtad. Járás közben úgy fog ringani, hogy minden csaj megirigyli.

A jobbnál jobb latin zenék hatására kissé te is latin nővé változol. A tartásodon, a járásodon, a mozgásodon azonnal látszódni fog, hogy különleges vagy.

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Induló kurzusaim

Uraim gyertek táncolni, a táncos férfi szexi a nők szemében

 

holgyvalasz.jpg

 

Nem tudod, hogyan közelíts a nőkhöz? Hidd, el jó esélyed van rá, hogy a tánccal meghódítsd álmaid hölgyét. Gátlásos vagy a táncparketten? Jó hírem van: először minden kezdő botlábúnak érzi magát, különösen a fiúk.

A tánc évszázadokon keresztül a társasági élet alapját jelentette. A bálokon ismerkedtek, táncoltak, szórakoztak. Mára ez változott, de a diszkókban, bulikban, lakodalmakban még mindig a tánc a legjobb módszer az ismerkedéshez.

Ha alapszinten ismered a társtáncokat magabiztosan oda mersz menni egy nőhöz. Hidd el, ha illedelmesen felkéred, már azzal jó benyomást teszel rá.

A diszkókban rendszeresen játszanak cha-cha-cha, samba, rocky és salsa zenét. Ha ismered ezek alapjait, könnyebben leveszed a lábáról a kiszemelt hölgyet.

A táncparketten bizony te vezetsz, te vagy az úr. Ez nagyon szexi a csajok szemében.

Tánc közben kiderül, hogy tudtok-e együtt mozogni. Tudod-e vezetni, ő tud-e követni vagy esetleg ő akar irányítani? Ez alapján elég jól meg lehet ismerni valakit. A tánc gyakran olyan, mint az élet: ha a parketten tudtok együtt mozogni, nagy eséllyel az életben is fogtok tudni. Viszont ha csak ide-oda rángatjátok egymást, az nem túl biztató jel. Ilyenkor célszerű továbbállni, és felkérni a következő hölgyet. Te is jobban megismered a nőket az által, hogy táncolsz velük.

Ha szeretnél magabiztosabbá, elegánsabbá válni és szeretnél sok nőt megismerni, gyere el az intenzív nyári tánckurzusra, melyet kifejezetten szingliknek tartok!

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod 

5 film, amit feltétlenül nézess meg a táncos gyermekeddel

A gyermekek többségének szívét a latin táncok hamarabb rabul ejtik, mit a standardek. Nem csoda, hiszen az utóbbi kategória száz évvel visszarepít az időben. A történelmi társastáncok és a balett ráadásul még régebbre kalauzol. A gyerekek többsége nem érti, miért nem látszódhatott ki a láb a szoknyából, miért hordtak a hölgyek kalapot és ernyőt, miért nem táncolhattak kesztyű nélkül. De ugyancsak rejtély a számukra, miért kizárólag a jobb oldalán lehet a nő a férfinek. Ezeket a korszakokat nem csak megérteni, de teljesen egészében át is kell érezni, ahhoz, hogy hitelesen vigyük színpadra a táncokat. Ehhez kiváló segítség lehet néhány korhű film. Ezektől talán még ahhoz is kedvet kapnak, hogy néhány régi regényt is elolvassanak.

Mary Poppins-t a legtöbb gyerkőc kedveli. Ki ne szeretne egy varázserejű dadát? A csodás képességekkel megáldott hölgy azon felül, hogy mesebeli tájakra kalauzolja a kicsiket és gyönyörű dalokat énekel, szigorúan betartatja a korszak illemszabályait kis tanítványaival. A dadust alakító July Andrews bámulatosan forog hosszú szoknyában és kalapban.

mary_poppins.jpg

 

A My fair lady ugyan felnőtteknek íródott musical, de semmi okát nem látom, hogy gyerekek miért ne nézhetnék meg. Én imádtam kiskoromban. Jól látszik a műből, hogy mennyit jelent a helyes beszéd, a megjelenés, és alkalom adtán a ruha. Gyönyörűen kirajzolódik, mit követelt meg a korszak illeme a bálokon. (Valójában az egész tanítás során a királyné fogadására készítik fel Elizát.) A csodálatos Audrey Hapburn-t minden idők legnagyobb dívájának tartom.

my_fair_lady.jpg

 

A Sissy című csodát szinte minden ünnepen közvetíti a televízió. Engem teljesen lenyűgöztek a csodálatos ruhák már ötéves koromban is. Ez egy évszázaddal régebbre repíti a nézőt, a keringő, a francia négyes, a palotás és a csárdás korszakába. Több báli jelenet van a filmben, jól érzékeltetik az adott kor etikettjét.

romy-schneider-sissi-bluedress-425x318.jpg

 

A Samantha karácsonya egy rendkívül bájos családi film. Egy gazdag kislányról szól, aki rengeteget tesz szegény, árván maradt barátnőiért. Nem csak a XX. század eleje ismerhető meg belőle, hanem az is, mi az igaz barátság.

samantha_karacsonya.jpg

 

Heidy története rendkívül népszerű. A gyönyörű kislány a svájci hegyek közül kerül egy gazdag családhoz társalkodónőnek. Jól látszik a különbség a parasztság és az arisztokrácia életvitele között. Ezt fontos tudni, hiszen a táncaik is eltérőek. Gondoljunk a csárdásra és a palotásra.

heidi.jpg

 

Az elmúlt száz év során felfoghatatlanul sokat változott a világunk. A táncos gyermekeknek fontos, hogy ismerjék a fűzők, nagy szoknyák és kalapok korszakát, hiszen a mi műfajunk a XIX. századod és a XX. század elejét eleveníti meg.

Kállai Lili

facebook.com/tanctanarod

Címkék: Gyermektánc
süti beállítások módosítása